Värisävyt ja pinnat

Käytössämme on RAL-classic värikartta, jossa on reilut 200 värisävyä.  Pidämme varastossamme lähes 90 %:sti kaikkia värikartan sävyjä. Myös suurin osa Rautaruukin sävyistä löytyy suoraan hyllystä. Lisäksi voimme tilata lähes mitä tahansa värisävyjä arkkitehdin suunnitelmien mukaan. Tilaamalla löytyy myös NCS sävyt, RAL design ja RAL effect värikarttojen sävyt. Maalin valmistajilla on erikoisvärien valmistamiseen oma hinnoittelu. Värien hinnat vaihtelevat sävyjen mukaan.

 

Värisävyt tehdään aina valmiiksi maalinvalmistajalla eikä niitä koskaan sekoita itse. Näin sävyistä tulee halutun mukaisia.

 

RAL-värikartta perustuu maailmanlaajuiseen väristandardiin. Voit tutustua värikarttaan maalaamossamme tai tilata kartan Suomen standardoimisliiton sivuilta. Samoilla sivuilla voi lukea lisää RAL-väristandardista.

 

Maaleilla voidaan tehdä erilaisia pintoja. Yleisimpiä pintavaihtoehtoja ovat kiiltävä, matta, struktuuripinta ja efektipinta. Näitä pintoja kutsutaan joskus myös hiekkapaperi- ja appelsiinipinnoiksi tai vasaralakkapinnoiksi. Tule käymään, niin esittelemme erilaisia pintavaihtoehtoja!