Mitä maalaamme?

Maalijauheita on kaikkiaan pääasiassa neljää eri laatua: epoksia, polyesteriä, näiden kahden sekoitusta ja lisäksi polyuretaania. Maalityypin valintaan vaikuttavat kestävyys- ja muut vaatimukset, kuten esim. sään ja valon aiheuttama rasitus, mekaaninen rasitus tai liuotinaineiden kestävyys. Maalattavat tuotteet voidaan karkeasti jaotella kahteen eri kategoriaan: metalliosiin ja tuotteisiin, joita käytetään ulkona tai kalusteisiin ja osiin, jotka on tarkoitettu sisäkäyttöön. Metalli voi olla sinkittyä, mustaa tai rosteria.
Kaikki tuotteet maalataan ja uunitetaan samalla tavalla, menivät ne sitten ulos tai sisälle. Vain puhdistus voi vaihdella: suurin osa tuotteista pestään pesukoneessamme, mutta esim. auton vanteet hiekkapuhalletaan.
Maalaamme tuotteita yksittäisistä kappaleista tuhansien kappaleiden sarjoihin. Maalattavassa kappaleessa tulee olla reiät, joista kappaleet laitetaan roikkumaan. Suosittelemme, että asiakas rei’ittää kappaleet valmiiksi, jolloin reikä tulee sellaiseen kohtaan, ettei se vaaranna toimivuutta tai ettei se häiritse esteettisesti. Voimme myös tehdä rei’itykset asiakkaan puolesta ohjeiden mukaan.

Maalattavien tuotteiden maksimikoot

Maalattavien tuotteiden maksimikoot määrittyvät uunien äärimittojen mukaan. Maksimissaan voimme maalata 2400 leveitä *2400 korkeita * 6000 pitkiä osia tai kappaleita. Pesukoneessa pestävien kappaleiden mitat ovat 1400 leveä *1800 korkea*6000 pitkä kappale. Jos kappale ei mahdu pesukoneeseen, sovimme asiakkaan kanssa puhdistusmenetelmästä, esim. käsinpesusta tai hiekkapuhalluksesta.

Maalattavat tuotteet voivat olla valmiiksi koottuja tietyillä reunaehdoilla, niiden ei tarvitse olla osina.